Barfodssko til børn

Hvad mener børnefysioterapeuten om barfodssko?

Der er stadig forskellige holdninger til hvor meget eller hvor lidt støtte en børnesko skal have.

Lene Raadkjær Jørgensen er børnefysioterapeut og står bag appen BabyTummel, som mange måske kender. Hun har haft mulighed for at teste skoene og skriver her, hvad hun mener er vigtigt for børnesko, og hvad hun mener om gogsig barfodssko:

 

Jeg bliver meget ofte spurgt til hvad man vil gå efter, når man køber de første sko til børn (og køber sko til børn i det hele taget).

For mig som børnefysioterapeut og motorik-nørd er det vigtigt at foden kan bevæge sig så frit som overhoved muligt, så barnet kan lære at styre foden og alle de bevægemuligheder der er i den. Faktisk anbefaler jeg at man bruger sko så LIDT som muligt, men vi HAR brug for fodtøj der beskytter foden ift skarpe genstande og temperaturer.

For mig giver det ikke mening at putte foden ned i en stiv sko og tro at hjernen så får lært at stabilisere foden. Foden består af 26 knogler og utallige muskler og ledbånd og der skal altså rigtig meget erfaring til for at lære at stabilisere og styre vægtbæringen over den lille fod.

Jeg anbefaler generelt sko der:

  • Har god plads til fødder og tæer.
  • Har så bevægelig en bund som mulig, for så fri og naturlig fodafvikling som muligt.
  • Har en bund, hvor barnet kan mærke underlaget og variationer i det gennem bunden.

Alle disse punkter opfylder det nye danske sko-brand Gogsig, med deres super gode og fine barfodssko til børn.

Det er yderst sjældent jeg laver reklame for produkter - det er KUN når det virkelig giver mening og at få viden om det pågældende produkt ud til alle jer babyforældre. Og sådan har jeg det lige her...for det ER virkelig en genial sko/støvle og ikke mindst sandal Helle fra Gogsig har fået lavet - jeg ville ønske de havde været på markedet da mine børn var små.

Lene, Børn i God Balance

 

>> Klik her for at se udvalget af barfodssko 

>>Eller se her for mere information om hvad barfodssko egentlig er.