Barfodssko-til-børn-rose-overgangssko-børnesko

Hvorfor barfodssko?

For at kunne svare på det, så er vi nødt til at starte med at se på hvad en barfodssko til børn egentlig er.

Barfodssko har til hensigt at beskytte barnets fod mod vind, vejr og skarpe genstande - hverken mere eller mindre.

Fordele ved barfodssko til børn

✽ Zero Drop

Sålen er helt flad og har ingen hævet hæl for derved at bibeholde barnets naturlige kropsholdning.

✽ Bred tåbox

Masser af plads til barnets tæer, så de frit kan bevæge sig.

✽ Fleksibel sål

En fleksibel sål, der følger fodens bevægelser.

✽ Tynd sål

Sålen er 3-4 mm tyk og giver føling med underlaget barnet går på. Det tillader den vigtige sensoriske feedback fra underlaget og understøtter derved balancen.

✽ Ingen støtte

Ingen ortopædisk støtte (svangstøtte etc. ). Tillader at barnet bliver ved med at bruge alle de relevante muskler.

✽ Ingen stivelse

Ingen fast hælkappe eller anden stivelse i skoen. Giver fri bevægelighed og igen mulighed for at barnet kan bruge alle sine muskler.

Barfodssko børn

Hvorfor barfodssko til børn

Barfodssko giver barnets fod mulighed for at udvikle sig som naturen havde til hensigt, og til at skabe et stærkt fundament, som kan bære resten af kroppen.

Børn kommer til verden med bløde knogler, der let påvirkes af tryk og forkert fodtøj. Mange konventionelle sko er i dag for smalle og har en tå-box, der klemmer tæerne sammen.

Ofte har konventionelle sko en lille hæl, der flytter trykket på foden fremad, hvilket påvirker kropsholdningen og skaber ustabilitet i anklen.

Endelig har de ortopædisk støtte, som i perioder kan være godt, hvis man har et særligt problem, men som også gør musklerne i foden dovne, hvis man bruger det i en længere periode - og dovne muskler kan medføre, at man kompenserer andre steder i kroppen.​

Barfodssko tillader, at alle fodens og anklens muskler bliver brugt - som hvis man gik med bare fødder - og foden opnår derved optimal styrke.

Det kan over tid være med til, at man undgår problemer så som dårlig ryg, dårlige knæ, nedgroede negle, knyster og hammertå.

Den tynde fleksible sål giver barnet mulighed for at opretholde sin grounding og ved at have begge ben på jorden, kan barnet udvikle sin kropsbevidsthed.

Se mere under "Ofte stillede spørgsmål om barfodssko"

Se vores barfodssko